Vitalonga Terra di Confine IGT

13,95  Inkl. MwSt.

SKU: VT-0009 Category:

Description

Vitalonga Terra di Confine IGT

Terra di Confine, is een zeer complexe wijn met een mooie structuur en een lange levensduur. De naam van deze wijn betekend niets anders dan grensland, het gebied waar Umbrië en Toscane aan elkaar grenzen, beiden met verschillende culturen en tradities. Deze wijn is een Cuvée van de wereld beroemde Montepulciano druif en een klein gedeelte Merlot. De bereiding van deze wijn vind gedurende 18 dagen in stalen tanks plaats, met direct contact tot de druivenschillen, onder lage temperatuur, gevolgd door de fermentatie van de alcohol. Daarna word de wijn gedurende 12 maanden in vaten van Frans eikenhout.

Na deze 12 maanden word de wijn gebotteld en nog eens 12 maanden in de fles bewaard, voordat deze wijn op de markt komt. De Terra di Confine heeft een robijnrode kleur, met noten van rode vruchten en drop en een volle smaak van gebalanceerde zoete tannine met  elegantie en vol van mineralen.
Past erg goed bij vlees van de grill, wildgerechten, oude kaassoorten, gerechten met paddenstoelen en sauzen van vlees van wilde zwijnen. Drink deze wijn bij een temperatuur van 18 graden Celsius. Het alcoholpercentage ligt bij 14%.

Land van herkomst: Italië
Alcoholpercentage: 14%
Jaargang: 2013
Bevat sulfieten
Prijs per liter: € 18,60