Vitalonga Phiculle IGT

17,95  Inkl. MwSt.

Beschikbaar via nabestelling

Artikelnummer: VT-0001 Categorie:

Beschrijving

Vitalonga Phiculle IGT

Phiculle. Waar de rechte lijnen van het verstand en de bochtige wereld van de creativiteit van het menselijk brein elkaar tegenkomen. Elk jaar weer word door de wijnmakers van Vitalonga het proces opgestart om in samenwerking met de natuur een magische wijn te maken. Dit is het uitgangspunt van Phiculle. Deze wijn laat het beste zien welke inspiratie de experts van ons wijnhuis aan de dag leggen.

De eerste stap van de wijnbereiding vind 21 dagen lang plaats in stalen tanks, waar de must gedurende deze tijd op de druivenschillen word bewaard, onder lage temperatuur, gevolgd door de fermentatie van het alcohol. Na deze tijd word deze wijn gedurende minimaal 15 maanden bewaard in vaten vervaardigd van Frans eikenhout. Daarna word de wijn gebotteld en nog eens minimaal 4 tot 6 maanden bewaard, totdat de Phiculle de juiste rijpheid heeft bereikt.

Waar komt de naam Phiculle vandaan? Sinds eeuwen staat het Griekse teken PHI voor schoonheid en balans. Dat in combinatie met de thuisbasis van ons wijnhuis, Ficulle, maakt de naam compleet. Deze wijn is voorzien van een IGP predicaat en heeft een alcoholpercentage van 14% en is een Cuvée van  90% Cabernet Franc en 10% Montepulciano. De wijngaard is gesitueerd op een hoogte van 450 meter, waar de beste druiven groeien. Drink deze wijn zo op een speciale avond, of combineer deze met oudere kaassoorten.

Land van herkomst: Italië
Alcoholpercentage: 14%
Jaargang: 2013
Bevat sulfieten

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vitalonga Phiculle IGT” te beoordelen