Cantina La Veneranda Montefalco Sagrantino DOCG

26,95  Inkl. MwSt.

Cantina La Veneranda Montefalco Sagrantino DOCG

 

Uitverkocht

Artikelnummer: LV-0002 Categorie: Tags: , , ,

Beschrijving

Cantina La Veneranda Montefalco Sagrantino DOCG

Wijngoed La Veneranda produceert als sinds 1568 wijnen en olijfolie in de omgeving van Montefalco en kan dus bogen op een zeer lange traditie. De naam „La Veneranda“ is pas eind 20ste eeuw ontstaan en is een ode aan Maria Aloisa die vanaf 1827 het landgoed heeft geleid en de bijnaam „La Veneranda“ (de eerwaardige) heeft verdiend voor alles wat ze voor anderen heeft gedaan.

De „koning“ onder de wijnen uit het Montefalco wijngebied is zonder twijfel de Sagrantino. Een wijn met veel tannine, de soort Sagrantino staat daarom bekend. In het glas intensief robijnrood met schitteringen naar granaat rood. Deze wijnsoort word al sinds de Middeleeuwen geproduceerd in Montefalco en de naam mag alleen maar worden gebruikt als de producent binnen het DOC gebied valt  voor de productie van de Sagrantino. Deze wijn geeft goed de smaak weer van dit speciale wijngebied in Umbrië. In de neus aardbeien, frambozen en vleugje kruiden, zoals vanille, zoete tabak en koffie.

In de mond droog met de typische tannine van de Sagrantino druif, maar met een goede balans, zonder dat de alcohol overheerst. Aangenaam om te drinken en fris. Een Sagrantino wijn is geschikt om zeer lang te bewaren: tot wel 15 jaar. De wijn word er alleen maar beter, zachter en aangenamer   op in de loop van de jaren.

Past goed bij kaas (blauwschimmel of oude peccorini bijvoorbeeld) pasta met vleessaus, rood vlees of geroosterd vlees. Wij bevelen u aan deze wijn op een temperatuur van 18 tot 20 graden Celsius te drinken. De Sagrantino van La Veneranda word geleverd in een fles van kwaliteitsglas, extra dik en met een speciale verzegeling voor de kurk. Ook nog eens erg mooi om cadeau te geven!

Land van herkomst: Italië
Jaargang: 2015
Alcoholpercentage: 16,0%
Druivensoort: Sagrantino 100%
Prijs per liter: € 35,93€
Bevat sulfieten