Cantina Sportoletti VILLA FIDELIA ROSSO IGT

18,95  Inkl. MwSt.

SKU: SP-0003 Category:

Description

Cantina Sportoletti VILLA FIDELIA ROSSO IGT

De naam Villa Fidelia® is afgeleid van een villa uit de 19de eeuw die slechts op 500 meter van het wijngoed staat en dat tot het historische- en culturele erfgoed van Spello behoord. De wijngaarden liggen op een hoogte van 400 meter boven de zeespiegel. Het milde klimaat is deze omgeving, garanderen wijnen van de hoogste kwaliteit. Deze wijngaard werd in het jaar 2000 aangeplant.

De oogst vind in de maand september plaats en kan afhankelijk van de temperatuur en rijpheid van de druiven ook iets later beginnen. Hierdoor krijgen de druiven een hogere zuurgraad, wat weer de aroma’s ten goede komt. Na de oogst vind de eerste fermentatie plaats gedurende 15 dagen en word gedaan in stalen vaten onder geregelde temperatuur. Na deze periode word de wijn gedurende 12 maanden gerijpt op vaten van Frank eikenhout met een inhoud van 228 liter. Nadat de wijn is gebotteld, krijgt deze nog een rijping van minimaal 24 maanden op de fles.

De Villa Fidelia word gemaakt door de bekende oenoloog Riccardo Cotarella die sinds 1998 voor de familie Sportoletti werkt. Een zeer speciale samenwerking met deze wijnmaker, die zijn sporen heeft verdiend bij wijngoed Falesco in Montecchio, in de buurt van Terni in Umbrië.

De kleur van deze wijn is intensief rood met in de neus complexe noten van bramenjam, tabak, kruiden, drop en chocolade. In de mond is de wijn elegant met goed gebalanceerde romige tannine, die de weg vrijmaakt voor een volle en lange afdronk.

Land van herkomst: Italië
Jaargang: 2014
Alcoholgehalte: 15%
Druivensoorten: Merlot 70%, Cabernet Sauvignon 20%, Cabernet Franc 10%
Bevat sulfieten
Prijs per liter: € 23,93