Fattoria Monticello Mi‘Chicco Umbria IGT

24,95  Inkl. MwSt.

Fattoria Monticello Mi‘Chicco Umbria IGT

Out of stock

SKU: FM-0007 Category: Tags: , , ,

Description

Fattoria Monticello Mi‘Chicco Umbria IGT

In het hart van Umbrië worden goede wijnen gemaakt in het kleine plaatsje Ripalvella, niet ver van  San Venanzo. De familie Scassini bezit sinds 1948 dit landgoed met in totaal 470 hectare oppervlakte. Naast wijnen worden hier graan aangebouwd en is er een echt boerenbedrijf met koeien en varkens, die worden gebruikt voor de  productie van kaas, salami en ham. Ook bezit het landgoed een aantal eigen olijfbomen, waar goede olijfolie van word gemaakt. De wijnstokken zijn in 1999 aangeplant.

Deze zoete dessertwijn word gemaakt van druiven die gedurende minimaal 4 maanden worden gedroogd op rekken. Na deze tijd worden deze geperst en een volgende fermentatie volgt in stalen vaten voor een aantal maanden. Deze dessertwijn is gemaakt van een speciale druivensoort: Garganega, een oude soort uit deze omgeving.

Met een goud gele kleur in het glas, betoverd deze wijn met intensieve aroma’s van rijp fruit, gedroogde abrikozen en honing.  Volle smaak, zoet, warm en lang aanhoudend. Deze wijn komt zijn best tot recht bij blauwschimmelkaas, middel oude kaassoorten en diverse gebaksoorten, zoals de traditionele zoete koekjes / gebak uit Umbrië.

Land van herkomst: Italië
Alcoholpercentage: 14,5%
Inhoud fles: 0,5 liter
Druivensoort: Garganega 100%
Prijs per liter: 49,90 €
Bevat sulfieten