Fattoria Monticello Ponetro Umbria IGT

17,95  Inkl. MwSt.

Out of stock

SKU: FM-0001 Category: Tags: ,

Description

Fattoria Monticello Ponetro Umbria IGT

In het hart van Umbrië worden goede wijnen gemaakt in het kleine plaatsje Ripalvella, niet ver van  San Venanzo. De familie Scassini bezit sinds 1948 dit landgoed met in totaal 470 hectare oppervlakte. Naast wijnen worden hier graan aangebouwd en is er een echt boerenbedrijf met koeien en varkens, die worden gebruikt voor de  productie van kaas, salami en ham. Ook bezit het landgoed een aantal eigen olijfbomen, waar goede olijfolie van word gemaakt. De wijnstokken zijn vanaf 1999 aangeplant.

De naam Ponetro is een verwijzing naar de buurt van het wijngoed: de straat die voert naar Monticello draagt de naam Vocabolo Ponetro. Met deze 100% Pinot Nero heeft de wijnmaker van Monticello een mooie versie uit Umbrië gemaakt van deze wijnsoort, die vooral bekend is uit de provincie Piemonte. Na de eerste fermentatie gedurende 2 weken op de wijnmost, word deze wijn nog voor minimaal 5 maanden gerijpt op barriques van Frans eiken.

In de neus rijpe rode vruchten met tonen van bloemen, in de mond intensief van smaak, lang aanhoudend met een aangename tannine. De Ponetro past uitermate goed bij gerechten met rood vlees, wildgerechten en antipasti met middel oude kaassoorten.  De aanbevolen drinktemperatuur ligt bij 18 graden Celsius.

Land van herkomst:  Italië
Jaargang: 2016
Alcoholpercentage: 14,0%
Druivensoort: Pinot Nero 100%
Prijs per liter: € 23,93
Bevat sulfieten