Cantina La Veneranda Montefalco Sagrantino Passito

24,95  Inkl. MwSt.

Artikelnummer: LV-0005 Categorie: Tags: , ,

Beschrijving

Cantina La Veneranda Montefalco Sagrantino Passito

Wijngoed La Veneranda produceerd als sinds 1568 wijnen en olijfolie in de omgeving van Montefalco en kan dus bogen op een zeer lange traditie. De naam „La Veneranda“ is pas eind 20ste eeuw ontstaan en is een ode aan Maria Aloisa die vanaf 1827 het landgoed heeft geleid en de bijnaam „La Veneranda“ (de eerwaardige) heeft verdiend voor alles wat ze voor anderen heeft gedaan.

De Montefalco Sagrantino Passito is de traditionele dessertwijn uit deze regio en word al sinds de Middeleeuwen gemaakt. Na het oogsten van de druiven, worden deze gedurende 2 tot 3 maanden luchtgedoogd op speciale rekken, waardoor er meer suikers in de druiven overblijven, voordat deze geperst worden. Na het persen vind er een rijping plaats van minimaal 36 maanden, deels in eikenhouten vaten en daarna op de fles.

Deze Passito heeft een zeer speciale structuur en een typische Tannine die een aangename zoetheid aan de dag brengt. Deze wijn is geschikt om lange tijd te bewaren. Smaakt erg goed bij wildgerechten, oudere kaassoorten, amandelgebak of als begeleider bij diverse desserts, maar ook zo erg lekker om te drinken. Drink deze Passito niet te koud: het beste komt deze tot zijn recht bij een temperatuur van 18 tot 20 graden Celsius, zodat de aroma’s goed naar voren komen.

Land van herkomst: Italie
Jaargang: 2012
Alkoholpercentage: 14,5%
Druivensoort: Sagrantino
Prijs per liter: € 49,90
Bevat sulfieten