Fattoria Monticello Chiacchio Umbria IGT

7,95  Inkl. MwSt.

Fattoria Monticello Chiacchio Umbria IGT

Out of stock

SKU: FM-0006 Category: Tags: , , ,

Description

Fattoria Monticello Chiacchio Umbria IGT

In het hart van Umbrië worden goede wijnen gemaakt in het kleine plaatsje Ripalvella, niet ver van  San Venanzo. De familie Scassini bezit sinds 1948 dit landgoed met in totaal 470 hectare oppervlakte. Naast wijnen worden hier graan aangebouwd en is er een echt boerenbedrijf met koeien en varkens, die worden gebruikt voor de  productie van kaas, salami en ham. Ook bezit het landgoed een aantal eigen olijfbomen, waar goede olijfolie van word gemaakt. De wijnranken zijn vanaf 1999 aangeplant.

Na het oogsten van de druiven, die in de maand september plaats vind, word de eerste fermentatie gedurende 20 dagen lang, voor iedere soort apart voorgenomen. De fermentatie vind plaats op grote stalen vaten. Na deze tijd word de Cuvée samengesteld en volgt er een verdere rijping gedurende 4 tot 5 maanden.

De Ghiacchio is een combinatie van verschillende druivenrassen uit de regio. Met een faal gele kleur in het glas met gouden ondertonen, in de neus tonen van fruit en bloemen. In de mond fris met fruitige afdronk die aanhoud. Deze wijn past goed bij lichte voorgerechten en gerechten met vis. Drink deze Ghiaccio op een temperatuur van 12 graden Celsius.

Land van herkomst: Italië
Jaargang 2018
Alcoholgehalte: 13,5%
Druivensoort: Selectie van plaatselijke soorten
Prijs per liter: € 10,60
Bevat sulfieten