Fattoria Monticello Ginestrello Umbria IGT

9,95  Inkl. MwSt.

Out of stock

SKU: FM-0002 Category: Tags: , ,

Description

Fattoria Monticello Ginestrello Umbria IGT

In het hart van Umbrië worden goede wijnen gemaakt in het kleine plaatsje Ripalvella, niet ver van  San Venanzo. De familie Scassini bezit sinds 1948 dit landgoed met in totaal 470 hectare oppervlakte. Naast wijnen worden hier graan aangebouwd en is er een echt boerenbedrijf met koeien en varkens, die worden gebruikt voor de  productie van kaas, salami en ham. Ook bezit het landgoed een aantal eigen olijfbomen, waar goede olijfolie van word gemaakt. De wijnstokken zijn in 1999 aangeplant.

De Ginestrello is een wijn van 100% Grechetto en word ook wel gezien als de inheemse druivensoort van Umbrië. Deze Grechetto wor gedurende 4 tot 5 maanden gerijpt op stalen vaten en daarna nog een aantal maanden op de fles, voordat deze op de markt word gebracht. Met een heldere goudgele kleur in het glas, in de neus een intensief aroma van oranje vruchten.

In de mond zacht met diverse witte vruchten en een licht bittere afdronk. Deze wijn past zeer goed bij pastagerechten. Gerechten met wit vlees en antipasti met jonge tot middel oude kaassoorten. Drink de Ginestrello op een temperatuur van 12 graden Celsius om deze volledig tot zijn recht te laten komen.

Land van herkomst: Italië
Jaargang: 2018
Alcoholpercentage: 13,5%
Druivensoort: Grechetto 100%
Prijs per liter:  € 13,27
Bevat sulfieten