Fattoria Le Poggette Grechetto Umbria IGT

8,95  Inkl. MwSt.

Out of stock

SKU: LP-0004 Category: Tags: , , , ,

Description

Fattoria Le Poggette Grechetto Umbria IGT

Nieuw in ons assortiment zijn de wijnen van Tenuta Le Poggette in Montecastrilli in het zuiden van Umbrië. Deze wijnen worden gemaakt op een groot boerenbedrijf van 450 hectare, dat onder het DOC gebied van Amelia valt. De wijnen worden gemaakt door Franco Santucci, die reeds vele jaren ervaring heeft met het maken van mooie wijnen. Het bijzondere van deze wijnboer is, dat alle wijnen worden gemaakt zonder het gebruik van elektronische temperatuurregeling. uitspraak van Franco: „Ik controleer alles met mijn handen, neus en mond en bepaal dan op deze wijze of de wijnen klaar zijn om afgevuld te worden op de fles“.

Met deze Grechetto bieden wij u een mooie witte wijn aan, deze soort is een inheemse soort uit Umbrië en reflecteert de smaak van deze regio ten volste. De druiven worden in september geoogst en hebben derhalve de volle zon in zich. De wijn word op betonnen vaten gefermenteerd en geniet daarna nog eens een rijping van minimaal 5 maanden op de fles, voordat deze op de markt word gebracht.

In de  neus witte bloemen, in de mond zacht maar vol van smaak, elegant met een goede structuur. Deze aangename wijn heeft zijn rijkdom aan smaak laten versmelten met de alcohol. Past goed bij voorgerechten of pastagerechten met vis. Maar ook bij jonge kaas is deze wijn erg lekker. Aanbevolen drinktemperatuur: 12 graden Celsius.

Land van herkomst: Italië
Jaargang: 2018
Alcoholpercentage: 12,5%
Druivensoort: Grechetto 100%
Prijs per liter: € 11,93
Bevat sulfieten