Fattoria Le Poggette Amelia Rosso Umbria DOC

9,95  Inkl. MwSt.

Out of stock

SKU: LP-0001 Category: Tags: , ,

Description

Fattoria Le Poggette Amelia Rosso Umbria DOC

Nieuw in ons assortiment zijn de wijnen van Tenuta Le Poggette in Montecastrilli in het zuiden van Umbrië. Deze wijnen worden gemaakt op een groot boerenbedrijf van 450 hectare, dat onder het DOC gebied van Amelia valt. De wijnen worden gemaakt door Franco Santucci, die reeds vele jaren ervaring heeft met het maken van mooie wijnen. Het bijzondere van deze wijnboer is, dat alle wijnen worden gemaakt zonder het gebruik van elektronische temperatuurregeling. uitspraak van Franco: „Ik controleer alles met mijn handen, neus en mond en bepaal dan op deze wijze of de wijnen klaar zijn om afgevuld te worden op de fles“.

Met deze Amelia Rosso hebben we een erg mooie wijn gevonden, die word gemaakt van 3 druivensoorten: het grootste gedeelte Sangiovese en een kleiner deel Canaiolo en Montepulciano. Een volle rode wijn. In de neus donkere rode vruchten, een vleugje tabak en vanille. In de mond rond van smaak met een beetje tannine, zacht maar lang aanhoudend. Tonen van donkere kersen en rijpe rode vruchten. De Amelia Rosso heeft een zeer speciale combinatie aan druivensoorten.

Deze Amelia Rosso smaakt voortreffelijk en past erg goed bij gerechten met rood vlees, wildgerechten en pasta met vleessaus. Maar ook in de avond met een stukje kaas of plakje salami erg lekker. Rink deze wijn op een temperatuur van 16 tot 18 graden Celsius.

Land van herkomst: Italië
Alcoholpercentage: 13,5%
Jaargang: 2012
ruivensoorten: Sangiovese 65%, Canaiolo 20%, Montepulciano 15%
Prijs per liter: € 13,27
Bevat sulfieten