Iacopo Paolucci Il San Ponziano Trebbiano Spoletino Umbria IGT

12,95  Inkl. MwSt.

Iacopo Paolucci Il San Ponziano Trebbiano Spoletino Umbria IGT

Uitverkocht

Artikelnummer: PA-0002 Categorie: Tags: , , ,

Beschrijving

Iacopo Paolucci Il San Ponziano Trebbiano Spoletino Umbria IGT

De wijnmaker Iacopo Paolucci uit Montecastello di Vibio, produceert sinds een aantal jaren hele mooie wijnen. Ook wij van Umbriawijn hebben deze wijnen nu ontdekt. Op het kleine wijngoed worden verschillende soorten verbouwd, on anderen de Trebbiano Spolentino. Deze druivensoort is een speciale versie van de wijd verbreidde Trebbiano druif.

De druiven worden met hand geoogst en worden verder verwerkt zonder toevoeging van Oenologische chemicaliën en bevat daardoor een minimum aan zwaveldioxide. De fermentatie vind plaats op een lage temperatuur gedurende een aantal uren op de eigen druivenschillen, waardoor deze begint. De uiteindelijke rijping vind op de fles plaats gedurende 10 tot 12 maanden.

In het glas een mooie strogele kleur, in de neus valt direct de frisheid op van deze wijn, maar in de mond geniet men een volle smaak van lang aanhoudende aroma’s en een zuurgraad die goed in balans is. Deze wijn is zeer typisch voor de regio Spoleto en is een tribuut aan de heilige San Ponziano, de beschermeling van Spoleto. Drink deze wijn op een temperatuur van 10 graden Celsius.

Land van herkomst: Italië
Druivensoort: 100% Trebbiano Spoletino
Alcoholgehalte: 13,5%
Jaargang: 2018