Tenuta Santi Giacomo e Filippo Isabecta Brut BIO

10,95  Inkl. MwSt.

Tenuta Santi Giacomo e Filippo Isabecta Brut BIO

Out of stock

SKU: TG-0001 Category: Tags: ,

Description

Tenuta Santi Giacomo e Filippo Isabecta Brut BIO

Met deze spumante heeft Umbriawijn een erg mooie BIO variant gevonden, dit keer niet uit Umbrië, maar uit de buurprovincie Marche, niet ver van de grens met Umbrië. Het wijngoed ligt net buiten de beroemde stad Urbino in het Montefeltro gebied. Deze spumante word op het wijngoed zelf geproduceerd via de techniek AUTOCLAVE en word minstens 3 maanden gerijpt.

Het landgoed van Santi Giacomo e Filippo heeft al sinds 1999 de BIO certificering en verbouwd sinds 2003 wijn. Het landgoed omvat meer dan 350 hectare graan en slechts 6 hectare wijnstokken en dat alles BIO. Door de familie worden er verschillende soorten wijnen verbouwd. De Isabecta is vernoemd naar de grootmoeder van de beroemde schilder Rafaello uit de Middeleeuwen, die dit landgoed in deze tijd als jachtgebied gebruikt hebben.

Deze wijn is gemaakt van 100% verdicchio, de plaatselijke druivensoort van de Marche. Met een papier witte kleur in het glas, overtuigd deze wijn in de neus met tonen van citrusvruchten en intensieve aroma’s van limoen en cederhout. In de mond jong met aangename tonen van licht bittere noten. Drink deze wijn op een temperatuur van 10 tot 14 graden Celsius.

Land van herkomst: Italië
Alcoholpercentage: 12,0%
Druivensoort: Verdicchio
Prijs per liter: € 14,60 €
Bevat sulfieten