Tenuta Santi Giacomo e Filippo La Fogliola Bianco BIO

8,95  Inkl. MwSt.

Tenuta Santi Giacomo e Filippo La Fogliola Bianco BIO

Out of stock

SKU: TG-0003 Category: Tags: , ,

Description

Tenuta Santi Giacomo e Filippo La Fogliola Bianco BIO

Met deze witte wijn voegen we een mooie variant toe uit de provincie Marche. De familie Bruscoli produceerd uitsluitend BIO producten op hun landgoed sinds 1999. Deze wijn word gemaakt in de buurt van Urbino, niet in Umbrië, maar net over de grens in de buurtprovincie Marche, in de streek van Montefeltro. De fermentatie vind gedurende 5 tot 6 maanden plaats in stalen vaten en daarna nog een rijping op de fles gedurende een aantal maanden.

Het landgoed Santi Giacomo e Filippo bezit sinds 1999 het BIO certificaat en produceert pas sinds 2003 wijnen. Het landgoed beslaat een vlakte van 350 hectare, hier word vooral graan aangebouwd en heeft slechts 6 hectare aan wijnstokken. Hier worden een aantal soorten aangebouwd door de familie. De La Fogliola is gemaakt van 100% biancame ook wel bianchello genoemd en is een oude druivensoort, die alleen in deze regio groeit.

Deze witte wijn heeft een volle smaak met een klein beetje zoutige noot, volle aroma’s van perzik, sinaasappels en eucalyptus. In het glas een mooie gele kleur in de neus noten van witte bloemen, citrus en exotische vruchten. Wij raden u aan deze La Fogliola te drinken op een temperatuur van 9 tot 11 graden Celsius.

Land van herkomst: Italië
Alcoholgehalte: 12,5%