Fattoria Monticello Vibio Umbria IGT

7,95  Inkl. MwSt.

Fattoria Monticello Vibio Umbria IGT

Out of stock

SKU: FM-0005 Category: Tags: , , ,

Description

Fattoria Monticello Vibio Umbria IGT

In het hart van Umbrië worden goede wijnen gemaakt in het kleine plaatsje Ripalvella, niet ver van  San Venanzo. De familie Scassini bezit sinds 1948 dit landgoed met in totaal 470 hectare oppervlakte. Naast wijnen worden hier graan aangebouwd en is er een echt boerenbedrijf met koeien en varkens, die worden gebruikt voor de  productie van kaas, salami en ham. Ook bezit het landgoed een aantal eigen olijfbomen, waar goede olijfolie van word gemaakt. De wijnranken zijn vanaf 1999 aangeplant.

Deze IGT rode wijn uit Umbrië, word gemaakt uit een selectie van plaatselijke druivensoorten. De oogst vind plaats in september of oktober. De eerste fermentatie vind gedurende 15 dagen plaats en word per soort gedaan. Na een volgende fermentatie op stalen vaten gedurende 6 tot 7 maanden, word de Cuvée gemaakt door de wijnmaker. daarna volgt nog een verdere rijping plaats gedurende 3 tot 4 maanden.

In het glas heeft de Vibio een diep rode kleur, in de neus veel geuren van bloemen, zwarte bessen en kersen. In de mond goed gebalanceerd met veel fruit. De Vibio past goed bij gerechten met rood vlees en middel oude kaassoorten. Drink deze wijn op een temperatuur van 18 graden Celsius.

Land van herkomst: Italië
Alcoholpercentage: 13,5%
Druivensoort: Selectie van plaatselijke soorten
Prijs per liter: € 10,60
Bevat sulfieten