Berioli Toppobianco BIOWIJN

8,95  Inkl. MwSt.

Berioli Toppobianco BIO

Artikelnummer: CB-0003 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

Berioli Toppobianco

Cantina Berioli biedt met deze Toppobianco een frisse wijn aan die gemaakt is van 100% Grechetto, de inheemse druivensoort uit Umbrië. Berioli heeft sinds 2017 een complete BIO certificering voor alle producten.

Het resultaat is een moderne witte wijn, die met frisheid en elegantie overtuigd. De fermentatie vind plaats in stalen vaten gedurende 8 tot 10 maanden. na het bottelen vind er nog een laatste rijping plaats op de fles, voordat deze op de markt word gebracht.

De Toppobianco is een perfecte begeleider voor visgerechten, antipasti van groenten en diverse andere voorgerechten. In het glas een mooie licht gele kleur, in de neus frisse tonen van bloemen en witte vruchten. In de mond eveneens fris met witte vruchten en een beetje mineraal in de afdronk, die lang aanhoud. Drink deze wijn op een temperatuur van 6 tot 8 graden Celsius.

Land van herkomst: Italie
Jaargang: 2018
Alcoholpercentage: 13%
Druivensoorten Grechetto 100%
Bevat sulfieten
Prijs per liter: € 11,27

Voor proefnotitie verwijs ik u graag naar de website van Wijngekken.nl: https://www.wijngekken.nl/proefnotities/berioli-toppobianco-2017-een-stevige-en-biologisch-geproduceerde-grechetto/