Fattoria ColSanto Montefalco Rosso DOC

15,95  Inkl. MwSt.

Fattoria ColSanto Montefalco Rosso DOC

Uitverkocht

Artikelnummer: CS-0001 Categorie: Tags: , ,

Beschrijving

Fattoria ColSanto Montefalco Rosso DOC

ColSanto is pas in 2001 ontstaan en word geleid door de familie Livon, die verschillende wijngaarden heeft in het noorden van Italië, maar ook een wijngaard in de Toscane bedrijven. Umbriaweine was in de gelegenheid tijdens een bezoek aan ColSanto de eigenaar Valneo Livon te ontmoeten en uit zijn mond de anekdote te vernemen hoe ColSanto to stand is gekomen: „ Wij waren al langere tijd op zoek naar een standplaats voor onze wijngaard in Umbrië. Dan op een dag reden we langs een vervallen huis bovenop een heuvel met direct uitzicht op Assisi. De was DE plaats die we zochten. Enige tijd later hebben we het stuk land met daarop het huis kunnen kopen”

De Montefalco Rosso is inmiddels een begrip in de wijnwereld geworden. ColSanto produceert een mooie versie van deze wijn: een wijn met een intensief robijnrode kleur met een bouquet vol vruchten. De wijn is tenminste 15 maanden lang gerijpt op eikenhouten vaten en daarna nog eens een laatste rijping van minstens 10 maanden op de fles.

Wij bevelen u aan om deze wijn te drinken op een temperatuur van 18 graden Celsius en past goed bij diverse vleesgerechten en oudere kaassoorten. Maar deze Montefalco Rosso is ook uitermate geschikt als aperitiefwijn. In deze wijn zult u een aangename tannine aantreffen met een heerlijke nasmaak, die lang aanhoud. Deze wijn is geschikt om nog zeker 10 tot 12 jaar te bewaren.

Land van herkomst: Italië
Jaargang: 2015
Bevat sulfieten
Druivensoorten: Sangiovese, Merlot, Sagrantino.
Prijs per liter: € 21,27
Alcoholgehalte: 14,5%