Klantenservice: 085 0471 838

Umbriawijn.nl

Wijnimport uit Umbrië, Italië.

Witte en Rosewijn

Vitalonga Elcione Rosé

Vitalonga Rosé

Deze Vitalonga Elcione Rosé is een blend van Merlot (50%) en Cabernet (50%) druiven. Een zeer speciale

Rosé, mooi en vol van aroma’s van rode vruchten (frambozen) en geeft de aandrang om op reis te gaan als de horizon aan zee. De wijngaard waar deze druiven groeien, zit vol met fossielen en geeft de grond daardoor een speciale rijkdom, die men duidelijk in deze wijn proeft.

De wijnbereiding begint met het koud bewaren gedurende 48 uur in stalen tanks, de fermentatie begint direct na het persen van de druiven. Daarna word de wijn nog eens 6 maanden bewaard in stalen tanks, waarna deze word gebotteld. Na het bottelen word de Vitalonga Elcione Rosé 6 maanden op de fles bewaard, voordat deze op de markt komt.

Met een dieproze kleur, ja misschien zelfs wel tussen rood en oranje, heeft deze wijn een geur van intensieve frisheid van rode vruchten met een vleugje van rozen en een elegante smaak die fris is en vol mineralen is, een vol Bouquet heeft met een juiste balans op het einde. Deze wijn past bij vele gerechten: de Mediterrane keuken, voorgerechten, pasta, rijst,  gebakken groentes, milde kaassoorten roomsausen. Serveer deze wijn met een drinktemperatuur van 12 tot 14 graden en gebruik bij voorkeur in een glas in de vorm van een ballon. Het alcoholpercentage ligt bij 13%.

Land van herkomst: Italië
Alcoholpercentage: 13%
Bevat sulfieten


De fossielen uit de wijngaard van Vitalonga

Webwinkelkeur

 

 

Openingstijden Weinboutique Bad Bentheim

MAANDAG van 14.30 tot
17.00 uur
WOENSDAG, DONDERDAG
en VRIJDAG van 14.30
tot 18.30 UUR
ZATERDAG van 13.00
tot 18.00 UUR

ZONDAG 13.00 tot
17.00 UUR
en op afspraak.
Telefoon: 085 0471 838

Umbriawijn op Facebook

Afbeeldingsresultaat voor logo facebook 

 

 

 x 

Winkelwagen is leeg