Bericht
  • Attention no standard shopper group set

Cantina Donini Umbria

cantina donini, umbertide, altotiberini, citta di castello

Cantina Donini

Cantina Donini is in 1921 opgericht en word momenteel door de 3de generatie Donini gerund. Diego Donini, de wijnmaker, samen met zijn neef Alvaro, zwaaien de scepter over dit wijnhuis, ook de vrouw van Diego, Ughetta, heeft een belangrijke rol. Door de jarenlange ervaring, biedt dit wijnhuis tegenwoordig zeer goede wijnen aan.

Over dit moment beschikt de familie Donini over 18 HA. wijngaarden. Deze wijngaarden liggen op verschillende hoogtes en verspreid rond het wijnhuis in Verna, in de buurt van Umbertide en Citta di Castello in het noorden van Umbrië, ook wel Altoteberine genoemd. Het gebied staat bekend om de speciale grondsoort van leem en zand en de invloed van de rivier de Tiber enerzijds en de bergrug de Apennijnen anderzijds, die de smaak en structuur van deze wijnen beïnvloed.

Cantina Donini produceert een aantal rode wijnen op basis van de Sangiovese druif, maar ook Merlot, Caneolo en Pinot Nero worden aangebouwd. Op het gebied van witte wijnen, is de meest gebruikte soort Greghetto (een typische soort uit Umbrië: reeds aangebouwd sinds de Romeinse tijd) alom vertegenwoordigd, maar ook soorten zoals Pinot Grigio, Malvasia en Trebbiano, zijn te vinden in de wijngaarden van Donini.

Naast de rode en witte wijnen, staat dit gebied ook bekend om de dessertwijnen. Een eeuwenoude traditie word hier voortgezet, door ook deze wijnen aan te bieden. Al met al een zeer interessant wijnhuis, dat het ontdekken meer dan waard is!