Klantenservice: 085 0471 838

Umbriawijn.nl

Wijnimport uit Umbrië, Italië.

Aanbiedingen

Introductie VINI DONINI

Vanaf vandaag willen wij u graag onze partner VINI DONINI  voorstellen. Umbriawijn.nl heeft voor u een selectie gemaakt van de wijnen van dit wijnhuis. Het wijnhuis DONINI is in 1921 opgericht en is nog altijd een echt familiebedrijf en kan dus trots zijn op een jarenlange traditie.  
Wij hebben deze wijnen, uit het noordelijke deel van Umbria, speciaal voor u ingekocht.  Ons portfolio omvat 3 rode wijnen, 2 witte wijnen, een dessertwijn en een Prosecco. Laat u zich verrassen door deze wijnen, die voor elk moment een goede begeleider zijn.  

Een stukje geschiedenis van wijnhuis DONINI.

Cantina Donini is een familiebedrijf in het noordelijke deel van Umbria, gelegen in het dal van de rivier de Tiber. Sinds 3 generaties produceert de familie Donini wijnen van plaatselijk verbouwde druivensoorten, met als doel om de smaak van noordelijk Umbria uit te dragen. In 1999 heeft de familie besloten om zelf wijnbergen aan te kopen, die in de nabije omgeving liggen, om zo de kwaliteit van de wijnen nog te kunnen verhogen. Het bedrijf beschikt nu over 14 hectare eigen wijnbergen, waar o.a. de volgende  druivensoorten worden verbouwd: Grechetto, Trebbiano, Sangiovese en een klein deel met Merlot. Bovendien zijn daar de aflopen jaren nog Barbera en Pinot Noir druiven bij gekomen.    

De productie van de wijnen word veelal 7 tot 8 dagen later begonnen, dan gebruikelijk is in de rest van de regie, om de perfecte Polyphenol rijping te bereiken. Dit process word door het technisch personeel van de wijnkelder gestuurd. Alle wijnen worden in eerste instantie in de eigen hop gerijpt, voordat het process door de mens word beinvloed, om de typische kenmerken niet te verliezen, die de wijnen uit dit gebied hebben. Kortweg gezegd, is het de opgave van Cantina Donini om geschiedenis en traditie, van het Tiberdal, met elkaar te verbinden.  

Voor meer info verwijzen wij u naar de website van Donini:
http://www.vinidonini.it/

Webwinkelkeur

 

 

Openingstijden Weinboutique Bad Bentheim

MAANDAG van 14.30 tot
17.00 uur
WOENSDAG, DONDERDAG
en VRIJDAG van 14.30
tot 18.30 UUR
ZATERDAG van 13.00
tot 18.00 UUR

ZONDAG 13.00 tot
17.00 UUR
en op afspraak.
Telefoon: 085 0471 838

Umbriawijn op Facebook

Afbeeldingsresultaat voor logo facebook 

 

 

 x 

Winkelwagen is leeg